Naar hoofdinhoud

Toegankelijkheid

Bij de bouw van MijnOverheid besteden wij veel aandacht aan toegankelijkheid, bouwkwaliteit en vindbaarheid. Het streven is MijnOverheid zodanig aan te bieden dat iedereen deze kan gebruiken en bekijken, ook bezoekers die bijvoorbeeld moeite hebben met lezen, visueel gehandicapt of kleurenblind zijn.

Toegankelijkheidsverklaring

MijnOverheid voldoet conform het Toepassingskader aan de toegankelijkheidseisen van DigiToegankelijk.nl op niveau AA. Bekijk het testrapport (23-01-2017)(.pdf, 967 kB).

Uitzondering

Het volgende succescriterium is nog niet behaald:

  • Succescriterium 1.3.1 Info en relaties (A). Dit succescriterium is niet toegepast vanwege een geldige reden uit het Toepassingskader (content van derden).

Maatregelen

Wij hebben de volgende maatregelen genomen om naleving van de toegankelijkheidseisen te bevorderen:

  • Onderzoek: Onafhankelijke deskundigen toetsen regelmatig (onderdelen van) onze website op toegankelijkheid. Gevonden knelpunten lossen wij duurzaam op.
  • Interne controle vóór publicatie: Onze redactie toetst vóór publicatie alle content op toegankelijkheid.
  • Periodieke interne controle: Onze redactie voert periodiek tussentijdse controles uit op de content.
  • Software: Onze ontwikkelaars gebruiken speciale software om informatie (tekst, beeld, video) beter toegankelijk te maken, bijvoorbeeld voor bezoekers die voorleessoftware gebruiken.

Probleem met de toegankelijkheid van deze website?

Als u ondanks de maatregelen die wij al hebben genomen een toegankelijkheidsprobleem ervaart op onze website, laat het ons dan weten. Hiermee helpt u ons de website te verbeteren, zodat u en eventuele medebezoekers in de toekomst optimale toegang hebben tot onze informatie. U kunt uw melding doorgeven via ons contactformulier.