Naar hoofdinhoud

Wat is MijnOverheid - ik ben nieuw

Op MijnOverheid kunt u uw berichten van de overheid ontvangen en uw persoonlijke gegevens inzien. Zo kunt u digitale post van de overheid ontvangen in de Berichtenbox. Bijvoorbeeld een aanslag van de Belastingdienst, of een brief van de gemeente dat het tijd is om uw paspoort te verlengen.

Ook kunt u bepaalde gegevens inzien die de overheid over u heeft. Bijvoorbeeld de WOZ-waarde van uw woning of de datum van uw laatste APK.

Meer over de Berichtenbox

Meer over persoonlijke gegevens


Voor wie is MijnOverheid?

Voldoet u aan de volgende voorwaarden? Dan kunt u gebruik maken van MijnOverheid.

  • U bent ouder dan 14 jaar;
  • U heeft een Burgerservicenummer;
  • U heeft de Nederlandse nationaliteit of woont in Nederland;
  • U heeft een DigiD-account.

Heeft u nog geen DigiD en wilt u MijnOverheid gebruiken? Vraag dan een DigiD aan via www.digid.nl

Voldoet u aan alle voorwaarden, maar kunt u niet inloggen? Neem dan contact op met de helpdesk van MijnOverheid.


Inloggen op MijnOverheid

Logt u voor het eerst in op MijnOverheid? Dan moet u na het inloggen met DigiD een e-mailadres en uw persoonlijke voorkeuren invullen. Dit noemen wij activeren.

Heeft u al een keer ingelogd op MijnOverheid? Dat komt u direct in uw persoonlijke omgeving. Wellicht maken meer organisaties gebruik van MijnOverheid sinds de laatste keer dat u heeft ingelogd. In dat geval kunt u aangeven of u van die organisaties digitaal post wilt ontvangen.

Inloggen met DigiD


Hulp bij activeren

Lukt het u niet om in te loggen op MijnOverheid of uw account te activeren? Bekijk dan de instructievideo. Deze video legt stap voor stap uit wat u moet doen:

Bekijk de instructievideo (Opent in nieuw venster)


MijnOverheid is een dienst van Logius

Het beheer van de MijnOverheid website wordt uitgevoerd door Logius. Logius is de dienst digitale overheid, onderdeel van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties