Naar hoofdinhoud
MijnOverheid

Inloggen bij MijnOverheid

Om in te loggen bij MijnOverheid heeft u een DigiD nodig. Om uw persoonlijke gegevens nog beter te beschermen kunt u vanaf 5 januari 2023 alleen nog inloggen met de DigiD app of sms-controle. Dit betekent dat u voortaan altijd uw telefoon of tablet nodig heeft bij het inloggen. Inloggen met alleen uw DigiD gebruikersnaam en wachtwoord is dan niet meer mogelijk.

DigiD app

De DigiD app is de makkelijkste manier om veilig in te loggen. Zo zijn uw persoonlijke gegevens nog beter beschermd. U hoeft geen wachtwoord te onthouden. Alleen een pincode die u zelf kiest.

Kijk voor meer informatie over de DigiD app op www.digid.nl/inlogmethodes/digid-app

Sms-controle

Heeft u geen smartphone of tablet? Dan kunt u ook inloggen met een sms-controle. U ontvangt dan een sms-code op uw mobiele telefoon. Of kies voor een gesproken sms-code. Deze kunt ook op een vaste telefoon ontvangen. U wordt dan automatisch gebeld op uw vaste lijn en ontvangt een gesproken sms-code.

Kijk voor meer informatie op www.digid.nl/inlogmethodes/sms-controle

Ik kan niet inloggen met DigiD

Heeft u toch informatie nodig die op MijnOverheid staat, dan kunt u direct contact opnemen met de organisatie waar de informatie vandaan komt. Hieronder een overzicht. Mochten de gegevens die u nodig heeft er niet bij staan, dan kunt u contact opnemen met de helpdesk.


Ik wil iemand anders helpen of geholpen worden

Als u iemand anders wilt helpen of geholpen worden om bijvoorbeeld de belastingaangifte te doen, kan er gemachtigd worden voor een aantal berichten. Het is reeds mogelijk voor de belastingdienst, Sociale Verzekeringsbank en het CIZ. U kunt de machtigingen regelen op machtigen.digid.nl.