Naar hoofdinhoud
MijnOverheid

Inloggen bij MijnOverheid

Om in te loggen bij MijnOverheid heeft u een DigiD nodig. Sinds 30 januari 2023 moet u gebruik maken van de DigiD app of sms-controle. Inloggen met alleen uw DigiD gebruikersnaam en wachtwoord is niet meer mogelijk.

DigiD app

De DigiD app is de makkelijkste manier om veilig in te loggen. Zo zijn uw persoonlijke gegevens nog beter beschermd. U hoeft geen wachtwoord te onthouden. Alleen een pincode die u zelf kiest.

Kijk voor meer informatie over de DigiD app op www.digid.nl/inlogmethodes/digid-app

Sms-controle

Heeft u geen smartphone of tablet? Dan kunt u ook inloggen met een sms-controle. U ontvangt dan een sms-code op uw mobiele telefoon. Of kies voor een gesproken sms-code. Deze kunt ook op een vaste telefoon ontvangen. U wordt dan automatisch gebeld op uw vaste lijn en ontvangt een gesproken sms-code.

Kijk voor meer informatie op www.digid.nl/inlogmethodes/sms-controle

Inloggen vanuit het buitenland

Woont u in het buitenland en kunt u niet inloggen met de DigiD app of sms-controle? Bijvoorbeeld omdat u alleen een omdat uw telefoonnummer verouderd is of omdat uw telefoonnummer niet bij ons bekend is? Dan adviseren wij u om opnieuw een DigiD aan te vragen. Geef tijdens de aanvraag uw telefoonnummer op. Dan kunt u daarna eenvoudig de sms-controle en DigiD app activeren. Uw DigiD-gegevens gaan niet verloren wanneer u een nieuwe DigiD aanvraagt.

Op de website Nederland Wereldwijd van het ministerie van Buitenlandse Zaken staat een uitgebreide uitleg hoe u een DigiD aanvraagt vanuit het buitenland.

Hoe vraag ik een DigiD aan in het buitenland?

Ik kan niet inloggen met DigiD

Berichtenbox

Als u niet kunt inloggen met de DigiD app of sms-controle heeft u geen toegang meer tot de berichten in uw Berichtenbox.

Heeft u digitale post nodig die in uw Berichtenbox staat? Neem dan contact op met de helpdesk om de mogelijkheden te bespreken.

Persoonlijke gegevens

Heeft u toch informatie nodig die op MijnOverheid staat, dan kunt u direct contact opnemen met de organisatie waar de informatie vandaan komt. Hieronder een overzicht. Mochten de gegevens die u nodig heeft er niet bij staan, dan kunt u contact opnemen met de helpdesk.

Ik wil iemand anders helpen of geholpen worden

Als u iemand anders wilt helpen of geholpen worden om bijvoorbeeld de belastingaangifte te doen, kan er gemachtigd worden voor een aantal berichten. Het is reeds mogelijk voor de Belastingdienst, Sociale Verzekeringsbank en het CIZ. U kunt de machtigingen regelen op machtigen.digid.nl.