Naar hoofdinhoud

Wat is de Berichtenbox?

De Berichtenbox is uw persoonlijke brievenbus waarin u digitale post van de overheid ontvangt.

Voordelen

De overheid kiest voor de Berichtenbox, omdat dit veiliger is dan verzending per e-mail. Wilt u uw post lezen in de Berichtenbox? Dan logt u veilig in met uw DigiD. U ontvangt uw overheidspost bij elkaar en u kunt dus niets kwijtraken. Ook kan uw post niet in een spamfolder terecht komen.

Voordelen op een rij:

  • Uw overheidspost bij elkaar
  • Makkelijk terug te vinden
  • Gegarandeerd en op tijd

MijnOverheid als brievenbus

U kunt MijnOverheid en de Berichtenbox zien als de brievenbus. Heeft u een inhoudelijke vraag over een brief in uw Berichtenbox? Dan kunt u contact opnemen met de organisatie die u het bericht gestuurd heeft. Bijvoorbeeld de Belastingdienst als u een vraag heeft over een aanslag of uw gemeente als u een vraag heeft over de verlenging van uw paspoort.

MijnOverheid en de Berichtenbox zijn slechts een tussenpartij. Daarom kunt u vanuit de Berichtenbox geen berichten verzenden.

Machtigen

Wilt u hulp? Dan kunt u iemand toestemming geven uw berichten te lezen. Dit noemen we machtigen.

Lees meer over machtigen

Papier en digitaal

Aangesloten organisaties kiezen zelf welke post zij digitaal versturen en welke niet. Heeft u gekozen om uw post digitaal te ontvangen? Dan krijgt u in principe alleen de digitale post. Dit scheelt papier en is beter voor het milieu.

U ontvangt nog wel een papieren brief als de organisatie zelf ervoor kiest om zowel een digitale als papieren versie te sturen.

Wilt u hier meer informatie over? Kijk dan op de website van de betreffende organisatie.