Naar hoofdinhoud
MijnOverheid

Wat is een bericht met bezorgbevestiging

Bij een bericht met bezorgbevestiging krijgt de afzender een melding wanneer u na verzending van het bericht voor het eerst inlogt op MijnOverheid of de Berichtenbox app.

Dat werkt zo

  • Een bericht met bezorgbevestiging wordt verstuurd als de afzender zeker wil weten dat u het bericht heeft kunnen lezen.
  • De afzender ontvangt een melding nadat u voor de eerste keer heeft ingelogd op MijnOverheid of de Berichtenbox app nadat het bericht verzonden is. Hierdoor heeft de afzender de zekerheid dat u het bericht heeft kunnen lezen.
  • De afzender ontvangt in de melding alleen het tijdstip dat u bent ingelogd.

Wanneer krijgt u een bericht met bezorgbevestiging?

U krijgt een bericht met bezorgbevestiging als de afzender wil weten dat u persoonlijk het bericht heeft kunnen lezen. Bijvoorbeeld bij een bericht van het Openbaar Ministerie over een rechtzaak.

Hoe krijgt u toegang tot een bericht met bezorgbevestiging?

Om een bericht met bezorgbevestiging te kunnen lezen moet u de Berichtenbox app gebruiken of inloggen op MijnOverheid met de DigiD app of een sms-controle.

Is het erg als u een bericht met bezorgbevestiging niet leest?

Een bericht met bezorgbevestiging wordt alleen verstuurd als het voor de afzender belangrijk is om te weten dat u het bericht heeft kunnen lezen. Wij raden u daarom aan deze berichten altijd te lezen.

Wie kan uw berichten met bezorgbevestiging lezen?

De Berichtenbox is een persoonlijke digitale brievenbus waar alleen u toegang tot heeft. Iemand die gemachtigd is voor uw Berichtenbox krijgt een bericht met bezorgbevestiging niet te zien.

Hebt u verdere vragen?

Neem dan contact op met de afzender van het bericht.